diumenge, 9 de setembre del 2012

ABDERRAHMAN AIT ES PENJA LA PLATA A LA MARATÓ

L'atleta DEL Club Atlètic Barcelonès Abderrahman Ait a aconseguir aquest diumenge la medalla de plata en la marató dels Jocs Paralímpics de Londres 2012, dins de la categoria T46 (discapacitats físics amb afectació d'alguna extremitat o falta d'ella), en concloure la cursa amb una marca de 2:31 '04 ".
El xinès Llei Zhang va encapçalar la cursa amb certa autoritat fins al quilòmetre 25, quan avantatjava en uns dos minuts a Ait i el brasiler Tito Sena, dos dels favorits al triomf, però després es va desfondar. Ait va passar a comandar la prova en el "mur", com els atletes denominen al quilòmetre 35, encara aparellat amb Sena, i es va despenjar en l'última rotonda, a uns 400 metres, per fer un temps final de 2:31 "04, a 24 segons de l'atleta brasiler. La medalla de bronze va ser per al belga Frederic van donin Heede, que va arribar a la meta a 58 segons de Sena.
Abderrahman Ait, de 25 anys, va ser una de les sensacions espanyoles en els Jocs Paralímpics de Pequín 2008, on va aconseguir la medalla de plata en els 1.500 metres i la de bronze en els 800 metres.
Després proclamar subcampió de la marató a Londres, Ait va explicar que tres dies enrere es trobava "una mica refredat", encara que va entrenar "moltíssim per aquest moment".
Ha indicat que va ser "una carrera impressionant pel públic i per l'organització". "Si no hi 400 metres, no sé què em va passar. És una llàstima que a falta de tan poc hagi perdut l'or. Això fa mal moltíssim".
L’atleta de Sant Cugat, ha recalcat que "una plata és una plata" i ha comentat que ja té la ment posada en el pròxim campionat del món i en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016.