dimarts, 13 de gener del 2015

CORREDORS SENSE DORSAL

Opinió Estem davant la presència cada vegada més gran de participants no inscrits en les curses de corredors

D'aquesta manera l'organització es troba que participen sense dorsal, o amb un dorsal fals, o amb un dorsal d’un altre inscrit, i això fa que ocasionin greus problemes als organitzadors de les curses.

Aquest fet és, a més, una falta de respecte als participants que sí que han pagat la corresponent inscripció i, per tant, han fet un esforç econòmic per fer la cursa, el qual no ha fet qui va sense dorsal. Així comals organitzadors, que durant tot l'any treballen perquè l'esdeveniment sigui cada vegada millor, amb més bons serveis i més comoditats per als participants, i alhora ho fan des de l'equilibri econòmic en aquests temps difícils per tal que els comptes quadrin i puguin haver-hi futures edicions amb millors serveis.

I també és una desconsideració als centenars de voluntaris que de manera totalment desinteressada treballen perquè la nostra prova sigui una realitat i els participants puguin gaudir d'un gran dia esportiu, per això no cal dir que aquesta gent s’aprofita d’aquests serveis que l’organització posa a disposició del corredor.

Cada vegada ens trobem més aquests corredors no inscrits o sense dorsal participant amb familiars i nens per gaudir d'un dia festiu i posant en risc la seva salut o la dels altres, perquè si els passa alguna cosa, els nostres equips sanitaris l'atendran per obligació, però deixaran sense assistència altres participants que sí que han pagat i estan inscrits a la cursa.

A més, aquesta gent s’aprofita dels avituallaments de la cursa, agafant ampolles d'aigua i molt sovint més d'una, ja que no solen tenir contemplacions. Com a conseqüència, ens trobem davant el risc que alguns inscrits es poden quedar sense aigua i, per tant, sense avituallament, perquè l’organització té una previsió de provisions segons els corredors inscrits.

Per als corredors que no han fet una inscripció prèvia i, per tant, no han pagat i no han acceptat formalment el reglament, o bé participen amb un dorsal que no els correspon, aquest acte pot tenir importants conseqüències legals per a ells, ja que no estaran coberts per cap assegurança –ni d’accidents, ni de responsabilitat civil– i, en cas d’accident, les assegurances en cap cas es faran càrrec dels perjudicis que ocasionin, fet que pot generar-los greus conseqüències econòmiques. A més, l’organització pot prendre mesures legals contra aquests corredors si considera que s’ha vist perjudicada la seva presència.

Com a exemple clar d'aquesta activitat, en la darrera cursa de la Sant Silvestre a Sant Cugat van arribar 2.011 corredors i se'n van comptabilitzar 700 sense inscripció, sense dorsal, ni xip, els quals utilitzaven tots els serveis d’avituallament i d’arribades, perjudicant l’organització i el corredor que s’havia inscrit correctament i havia pagat un dorsal per gaudir d’una cursa de Cap d'Any.